Hier kom je elke dag je bed voor uit!

Werken aan gelukkige mensen in gelukkige organisaties.

Stel je voor: organisaties waar klanten én medewerkers de grootste fans zijn en de resultaten ook nog eens uitzonderlijk goed. Organisaties die acteren naar de lange termijn en maatschappelijke bijdrage. Dat zijn organisatie die klaar zijn voor de toekomst. Én een mooiere toekomst creëren.

Als ervaren Agile en Lean trainer/coach help jij mee organisaties te begeleiden in de transformatie die daarbij nodig is. Als het een grote stap is, maar ook als het een kleine stap is. Zolang we maar impact hebben. Wij maken het verschil door te laten zien dat het anders kan, samen met onze klanten. Daar worden wij blij van.

In Nederland bestaat LCG reeds ruim 10 jaar en is inmiddels een bekend begrip. In de laatste jaren hebben we regelmatig Belgische organisaties als klant mogen begroeten. Dat is ons goed bevallen. En onze klanten ook, gelukkig. Daarom zijn we nu ook in België met een enthousiast team gestart en doen we ons best onze naam te gaan vestigen.

LCG heeft haar wortels in de Lean en Agile filosofie, maar gelooft dat een methode nooit een doel op zich moet zijn. Ze hanteert dan ook het ‘doen wat werkt’-principe: wat voor de ene organisatie werkt, hoeft voor de ander niet zo te zijn. En andersom. Daarom werkt LCG met een aanpak op maat. Aan het begin van elk traject wordt deze aanpak niet vóór maar mét de klant bepaald.

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants, trainers en coaches. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. Je zou ze maar wat graag leren kennen. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 5 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

 

Training Lean Green Belt

 

Wat je écht doet

 • Bij een grote diversiteit aan organisaties snel begrijpen wat er speelt, zien wat hun uitdagingen en ambities zijn en ze helpen deze te realiseren.
 • Je verbetert het businessmodel en de waardepropositie van LCG België, gericht op dienstverlening in verander- en verbetertrajecten.
 • Veelal werken in een LCG-team dat bij de klant het verschil probeert te maken. Een team met diverse talenten en waar ieder de kans krijgt zijn talent te laten zien.
 • Je werkt samen op diverse locaties, thuis én bij de klant. Je hangt aan de telefoon, kruipt in de laptop, faciliteert een workshop en behangt je werkkamer met flipover en post-its.
 • Je traint, adviseert en coacht klanten als een typische LCG confetti consultant. Je laat zien dat veranderen leuk kan zijn wat leidt tot indrukwekkende verbeteringen van prestaties en enthousiasme in de organisatie.
 • Je kiest niet alleen voor een afwisselende rol, óók voor een afwisselende werkomgeving. We willen actief zijn in de regio Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost- en West-Vlaanderen.
 • De ene dag faciliteer je een workshop om meteen resultaten te behalen, de andere dag begeleid je een team naar een volledige Lean of Agile transformatie. Hadden we al gezegd dat het afwisselend was?

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongekend gave, gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie. Zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten, thuis, bij de klant en out there waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Je bepaalt zelf hoeveel vakantiedagen je nodig hebt, wij hebben geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Je wordt ondergedompeld in het warme LCG bad. We vinden het belangrijk dat je het LCG DNA helemaal tot je neemt. Daarom hebben we een uitgebreid inwerkperiode in België én Nederland.

Wat wij vragen (best wel wat)…

 • Een afgeronde Masteropleiding aan de universiteit, bij voorkeur met relevantie op onderwerpen als Lean/Agile of veranderkunde.
 • Minimaal 6 jaar werkervaring, bij voorkeur in meerdere dynamische, ondernemende en veranderlijke omgevingen. En minimaal 2 jaar ervaring in de rol als trainer en/of coach bij een transitie of verandertraject.
 • Je vindt het leuk om op strategisch niveau mee te denken én om met je voeten in de klei te staan.
 • Je ademt de Belgische cultuur. We beseffen ons terdege dat de Belgische en Nederlandse cultuur echt anders zijn. En we weten uit ervaring dat het cruciaal is aan te sluiten bij een bestaande cultuur.
 • Je houdt van mensen, bijna alle mensen. Je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en – hoe moeilijk ook – je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Een onuitputtelijke bron aan energie en inspiratie. Een persoon die op een onderscheidende, creatieve wijze de wereld betreedt.
 • Je maakt snel contact en schakelt makkelijk met je collega’s, de samenwerkingspartners en natuurlijk met (potentiele) klanten.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel! Dit betekent dus niet dat je de beste moppentapper bent (hoewel we dat wel cool vinden), maar vooral dat je anderen op een unieke manier weet te inspireren.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift. En Frans is een pluspuntje.

Wij zijn met name op zoek naar collega’s die bij LCG in loondienst willen komen maar staan ook open voor een samenwerking als freelancer. In deze vorm vragen we je ook mee te helpen aan het ontwikkelen van LCG en lange termijn betrokkenheid.

 

Solliciteren

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

Stap 1: reageer

Heb je interesse in de vacature Startup consultant/ondernemer LCG België? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).

Stuur dit op naar ons Recruitment Team, recruitment@leancg.nl, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel. Voor meer informatie kun je ook bij het Office Management terecht, +32(0)78 48 23 60. 

Stap 2: maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. 

Stap 3: speeddate LCG

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (Paul, Eppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

Stap 4: geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (Paul, Eppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

Stap 5: ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

Stap 6: arbeidsvoorwaardengesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG dag.

Welkom bij de club!