Gratis webinar Agile Leadership
Waarom vertrouwen geven juist nú belangrijk is (en oh zo moeilijk!)

Vind jij het als leidinggevende ook lastig om in deze tijd de juiste leiderschapsstijl te vinden?

Wat is de beste manier van sturen in deze onzekere periode?
Welke vormen zijn nu effectief?
En waarom moet je daar nu extra scherp op zijn?

Door de online workshop Agile Leadership krijg je meer inzicht in jouw eigen voorkeursstijl, kun je beter kiezen welke stijl nu het meest effectief is en heb je een steviger fundament voor de toekomst gelegd.

 

 

Agile Leadership

Autonomie, Meesterschap en Zingeving

Vanuit het werk van Dan Pink weten we dat de drie drijfveren van kenniswerkers Autonomie, Meesterschap en Zingeving zijn. Maar zomaar alle autonomie naar beneden gooien is voor veel leiders een stap te ver. Er is jarenlang geïnvesteerd in een systeem waar men elkaar niet hoeft te vertrouwen. Als de druk toeneemt in de organisatie, wordt de verleiding alleen maar groter in dit systeem te blijven zitten. Delegation poker geeft een middel om op transparante, gedegen wijze beslissingen te delegeren en opent de discussie over de andere factoren (Meesterschap en Zingeving).

Laat je inspireren!

Gedrag

Een dergelijk handvat helpt te begrijpen welke mogelijkheden je als leidinggevende hebt. Maar dat daadwerkelijk toepassen is wat anders. Zeker als je onder druk staat. We weten uit onderzoek van de financiële crisis in 2008 dat leiders geneigd zijn directiever te gaan sturen vanuit het paradigma ‘directief leiderschap lost ambiguïteit en onzekerheid bij medewerkers op en biedt duidelijke richtlijnen’. Maar het is twijfelachtig of deze reactie op lange termijn effectief is.

Dergelijk gedrag van leidinggevenden zorgt namelijk ook dat medewerkers worden afgeremd in het zoeken naar nieuwe en innovatieve oplossingen. De effecten van het onderzoek laten inderdaad zien dat een toename van directief leiderschap samengaat met een afname in flexibiliteit en risicogeneigdheid in teams binnen de organisaties. Juist deze kwaliteiten zijn cruciaal voor prestaties en continuïteit.

 

Dus wat doe jij als het spannend wordt?
En hoe kun je voorkomen dat je in de valkuil trapt?

Agile leiderschap

In deze online workshop van 75 minuten kun je het volgende verwachten:


Wij delen inzichten uit onderzoek, theorie en eigen ervaring over Agile leadership

Wij reiken een methode aan om de mate van delegeren te bepalen en bespreekbaar te maken

Jij zet een volgende stap in de ontwikkeling van jouw eigen leiderschapsstijl

De begeleiders van deze workshop zijn Wilbert Seele (Agile Leadership expert), Elke Vangeel (voormalig ondernemer/leidinggevende, momenteel Lean en Agile coach) en Martijn van Laak (mede-oprichter LCG).

Trainingsdata gratis workshop Agile Leadership